Omgeving de Sallandse Heuvelrug

Omgeving:

De Sallandse Heuvelrug is een heuvelachtig gebied, met uitgestrekte bossen en heidevelden en is de enige plek in Nederland waar “de korhoen” nog voorkomt. Dit gebied is een lust voor wandelaars en fietsers die heerlijk van de omgeving kunnen genieten.

Nijverdal en Hellendoorn:

De dorpen Nijverdal en Hellendoorn liggen aan de voet van het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug. Nijverdal is met bijna 25.000 inwoners de grootste plaats binnen de gemeente Hellendoorn.

Wandelen:

Voor wandelaars en natuurliefhebbers is De Sallandse Heuvelrug een echte aanrader. Via wandelnetwerk, wat bestaat uit gekleurde routemarkeringen, ontdekt u de mooiste plekjes. Tevens gaat lange-afstand-wandelpad Het Pieterpad over de Holterberg en loopt het Marskramerpad door het Nationaal Park.

Fietsen:

Met ruim vijftig kilometer aan fietspaden kan er op De Sallandse Heuvelrug naar hartelust gefietst worden. Via de fietsknooppunten bepaalt u zelf de route en afstand, die u wilt afleggen. De fietskaart van het Fietsroutenetwerk is bij onze B&B aanwezig.

Ruiterroute:

De Sallandse Heuvelrug is door de afwisseling van bos- en heidegebieden en het glooiende landschap in trek bij paardenliefhebbers. Via het paardrijnetwerk, wat ook aansluit op het Reggedal, komt u op de mooiste plekjes en kunt u als ruiter, amazone of koetsier met een aanspanning ongestoord genieten van de prachtige omgeving.    Mogelijkheid tot stalling van uw paard bij Stalhouderij Olthuis,  deze is op 500 meter gelegen van onze B&B. (www.stal-olthuis.nl)

Mountainbiken

Op De Sallandse Heuvelrug zijn twee gemarkeerde ATB-routes. Mooier kan het niet: (on)verharde paden door heidevelden en bossen met uitdagende hoogteverschillen. De routes zijn met diverse verbindingsroutes aangesloten op het mountainbikenetwerk Salland.

De VVV Hellendoorn kan en wil u graag verder informeren.

Bij ons zijn gratis fietsroutes en wandelroutes beschikbaar.